13. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali Imatralla 8.-12.6.2016

WP Google Maps Error

In order for your map to display, please make sure you insert your Google Maps JavaScript API key in the Maps->Settings->Advanced tab.

Festivaalin teema ”Uusi draama”

Taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan

Liput Black Diamondiin, MrX:n ja Bright Shadowiin nyt Ticketmasterista.
Koko festivaalin ohjelma julkaistaan viimeistään 1.4.2016

Keskiviikko 8.6

19.00 Bright Shadow, Minna Tervamäki & Kimmo Pohjonen
Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali
Kesto 65-70 min
Liput 30€/25€. Osta lippu. 
Lue lisää

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin avaa 8.6.2016 klo 19 harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen ja entisen kansallisbaletin esitanssija, tanssija-koreografi Minna Tervamäen äärettömän kaunis, vahva ja puhutteleva duettoesitys BRIGHT SHADOW, joka peilaa kahden vahvan, mutta samalla herkän taiteilijan vastavoimia. Visuaalisesti näyttävän teoksen keskiössä on voiman löytyminen harmoniasta.
Harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen kansainvälinen suosio pohjautuu hänen kykyynsä ennakkoluulottomasti ja rohkeasti irrottautua kaikesta tavanomaisesta ja tutusta. Pohjonen nousi kansalliseen tietoisuuteen Ismo Alanko Säätiö-orkesterista ja on luonut kansainvälisesti huomatun pitkän soolouran. Pohjonen on sitä harvinaista muusikkokastia, jossa tekninen virtuoosimaisuus lyö kättä sävellyksellisen mielenkiintoisuuden kanssa. ”Haitarin Jimi Hendrix” ei ole tuulesta temmattu klisee.
Suomen kansallisbaletin tähtitanssija Minna Tervamäki on esiintynyt kolmatta vuosikymmentä kestäneen uransa aikana lähes kaikissa arvostetuimmissa klassisen baletin päärooleissa tehden yhteistyötä useiden maailmankuulujen nykykoreografien kanssa. Tervamäki debytoi koreografina teoksella Something Else? v.2005. Nykyään Tervamäki toimii yksityisyrittäjänä. Hän tekee yhteistyötä monien mielenkiintoisten taiteilijoiden, kuten Pekka Kuusiston, Kimmo Pohjosen ja Marita Liulian kanssa. Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista keväällä 2012 Tervamäen toiminta on painottunut yhä enevissä määrin poikkitaiteelliseen yhteistyöhön. Taiteellisen työskentelyn lisäksi hän opettaa muun muassa rentoutumistaitoja ja Minnan metodeita, sekä luennoi yrityksissa. Minna Tervamäki ja hänen miehensä olivat Khao Lakissa jouluna 2004. Kokemuksesta selviytyminen hengissä vammoitta opetti, ettei unelmiaan saa lykätä.

[collapse]

Torstai 9.6

9.00 Katriina ja Aarrelaiva, Teatteri Karelus, Suomi
Nukketeatteria,
Imatrankosken päiväkoti,

Kesto 35 min

Lue lisää

Lappeenrantalainen Karelus teatteri esittää Imatran päiväkodeissa maaliskuussa ensi-iltaan tulleen näytelmän Katariina ja Aarrelaiva. Iloinen nukketeatterisatu pohjaa 1500-luvun historiallisiin tapahtumiin Katariina Jagellonicasta ja Ruotsin kuningas Juhana Herttuasta. Herttuan hovielämä Turun linnassa oli ainutlaatuisen loistokas Suomen oloissa. Teatteri Karelus on lappeenrantalainen 10-vuotias ammattinukketeatteri, joka esiintyy, kouluttaa ja valmístaa nukkeja ja naamioita teattereiden produktioihin, (mm. Teatteri Imatran Hobitti ja Kaunotar ja Hirviö). Teatteri Karelus on vahvasti mukana nukketeatterielämässä myös kansainvälisesti; Jussila-Schermanin nukkeja oli näyttelyissä niin Englannissa kuin Tsekin Tasavallassakin 2015. Emma Jussila-Scherman palkittiin Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahaston kulttuuripalkinnolla nukketeatterityöstään 2014.

[collapse]

10.30 Katriina ja Aarrelaiva, Teatteri Karelus, Suomi
Nukketeatteria,
Mansikkalan päiväkoti,

Kesto 35 min
14.00 No Water Please 1. osa, Ranska
Katusoittajat. Energinen ska-, punk-, afro- ja jazzmusiikkicocktail; huumoria
ja vaskisen rämeää kiihkoa
Kävelykatu Koskenparras

Kesto 45 min

Lue lisää

Ympäri Eurooppaa 10 vuotta kiertänyt No Water Please saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen tarjoillen yleisön nautittavaksi tuoreen albuminsa ”Brass Band” sisällön. Ryhmä esiintyy Imatran kävelykadulla yhteensä kuusi kertaa. Ranskalaisen teatraalisen soitinyhtye No Water Pleasen musiikki on jazzmusiikin sekoitusta muiden musiikkityylien kanssa, sillä New Orleansin alkuperäissoundilleen uskollisena No Water Please sekoittaa parasta ska-, punk-, afro- ja jazzmusiikkia hulluimmaksi cocktailiksi koskaan. Uskomattoman tehokas paketti on niin täynnä energiaa, huumoria ja vaskisen rämeää kiihkoa, että se ravistellen muuttaa minkä tahansa kadun kuumaksi tanssilattiaksi.

[collapse]

18.00 No Water Please 2. osa, Ranska
Katusoittajat. Energinen ska-, punk-, afro- ja jazzmusiikkicocktail; huumoria
ja vaskisen rämeää kiihkoa
Kävelykatu Koskenparras

Kesto 45 min

Perjantai 10.6.

15.00 No Water Please 1. osa, Ranska
Katusoittajat. Energinen ska-, punk-, afro- ja jazzmusiikkicoctail; huumoria
ja vaskisen rämeää kiihkoa
Kävelykatu Koskenparras

Kesto 45 min
17.00 No Water Please 2. osa, Ranska
Katusoittajat. Energinen ska-, punk-, afro- ja jazzmusiikkicocktail; huumoria
ja vaskisen rämeää kiihkoa
Kävelykatu Koskenparras

Kesto 45 min

19.00 MrX, Loco Brusca, Espanja
Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali
fyysinen teatteri, ei puhetta

Kesto 60 min
Liput 20€/15€. Osta lippu

Lue lisää

”Vain harvat ihmiset elävät kosketuksessa oman itsensä, sisäisen luontonsa kanssa. Liian kauan kaupungeissa asuminen on saanut meidät kadottamaan aistimme, kanavamme havaitsemiseen.
Raivokas kapitalistinen elämäntyyli on ajanut meidät äärimmäisiin työolosuhteisiin, mikä ilmenee muun muassa kilpailuna, epäkunnioituksena, tekopyhyytenä, alistamisena ja rasismina. Näitä malleja ruokkimalla auktoriteetit hallitsevat ihmisiä mm. markkinoinnin, massapsykologian ja roskatelevision kautta.
Tällainen painostus johtaa kuitenkin lopulta ihmisen sisäiseen vallankumoukseen, muodonmuutoksen niin psyykkisellä, fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla. Niin kuin liian kauan ravisteltu coctail yhtäkkiä räjähtäisi, karistaa ihminen yltään haarniskat, sosiaaliset siteet ja säädökset.
Vain ääritilanteet saavat meidät peilaamaan elämäämme ja ymmärtämään jotain enemmän perimmäisestä luonnostamme, vapaudesta ja vaistosta, joka antaa elämän virrata vapaasti. Mutta usein tämä askel nähdä itsemme selkeästi, ei ole helppo…”
Luis Brusca (s. 1964) on syntyisin Argentiinasta, mutta asunut vuodesta 1985 Barcelonassa. Hän on opiskellut teatteria ja elokuvaohjausta lukuisien eri alan mestareiden kanssa, mikä näkyy hänen kyvyssään valloittaa yleisönsä ja tila energiallaan.
Hän on esiintynyt ympäri maailmaa useilla festivaaleilla, teattereissa, kaduilla, tv- ohjelmissa ja tuotannoissa kuten Cirque du Soleilin Dralion (Berliini 2006) ja Golden Lions (Tokio 2002).
Hän myös opettaa käyttämiään menetelmiä, ja on viime vuosina ohjannut sirkus- ja teatteriesityksiä.
Hän käyttää yksinkertaisia ideoita, jotka perustuvat teknologian ja puvustuksen sijaan itse näyttelijään, hänen maailmaansa ja kokemuksiinsa.
Luis Brusca ei pidä itseään vain esiintyjänä, vaan myös taiteilijana jolla on jotakin sanottavaa.

[collapse]

Lauantai 12.6.

11.00 Speerman, Loco Brusca, Espanja
Klovneria. Antisankari, jota lapset ihailevat, naiset haluavat ja miehet kadehtivat. Show täynnä klovneriaa, pantomiimia, sirkusta
Kävelykatu Koskenparras

Kesto 30 min

Lue lisää

Argentiinalainen Loco Brusca esittelee kadulla lauantaina 11.6. Speermanin, antisankarin, jota lapset ihailevat, naiset haluavat ja miehet kadehtivat. Show täynnä klovneriaa, pantomiimia, sirkustaitoja sekä vuorovaikutusta yleisön kanssa. Esitys sopii kaikenikäisille. Speermaniä on esitetty tähän mennessä kaikissa maanosissa.

[collapse]

12.00 No Water Please 1. osa, Ranska
Katusoittajat. Energinen ska-, punk-, afro- ja jazzmusiikkicocktail; huumoria
ja vaskisen rämeää kiihkoa
Kävelykatu Koskenparras

Kesto 45 min
13.30 Murhaaja, Suomi/Azerbaidzhan/Georgia
Draama, ohjaus Kamran Shahmardan
Elokuvateatteri Bio Vuoksi
82 min
Ikäsuositus 14+
Elokuva on georgiankielinen, englanninkielinen tekstitys

Lue lisää

Yhteistyössä Elokuvakerho Pennittömien kanssa festivaalin ohjelmistossa nähdään BioVuoksessa lauantaina 11.6 klo 13.30 Kamran Shahmardanin viime vuonna ohjaama elokuva ”Murhaaja”. Elokuva kertoo nuoresta miehestä joka huolehtii naisista helpon rahan toivossa. Kerran hän tapaa entisen opettajansa, johon oli ollut rakastununeena lapsuudessaan. Heidän välillensä kehittyy rakkaustarina, mutta rakkaudesta huolimatta mies käyttää naista hyväksi. Tarina opettajan kanssa ahdistaa häntä, joten epätoivoisena ja voimattomana hän pilkkaa naista. Nainen on kuitenkin henkisesti miestä huomattavasti vahvempi. Hän rakastaa miestä ja haluaa pelastaa hänet. Tarina päättyy traagisesti, sillä aivan alusta asti on uhri etsinyt pelastajaansa (Murhaajaa).

[collapse]

18.00 No Water Please 2. osa, Ranska
Katusoittajat. Energinen ska-, punk-, afro- ja jazzmusiikkicocktail; huumoria
ja vaskisen rämeää kiihkoa
Kävelykatu Koskenparras

Kesto 45 min

Sunnuntai 12.6.

19.00 Black Diamond, Danish Dance Theatre, Tanska
Festivaalin PÄÄTTÄJÄISET / Black Diamond – a sparkling performance by Tim Rushton
Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali
Kesto 90 min (väliaika)
Liput 35€/30€. Osta lippu

Konsepti&KoreografiaTim Rushton
Musiikki Trentemøller, Balanescu Quartet, Philip Glass.
Tanssijat: Danish Dance Theatres dancers
Valosuunnittelu: Jacob Bjerregaard
Lavastus: Johan Kølkjær
Pukusuunnittelu: Charlotte Østergaard

Lue lisää

Danish Dance Theatre on Tanskan suurin nykytanssiteatteri. Black Diamond on teatterin taiteellisen johtajan, Tim Rushtonin teos, jonka liikekieli on yhtä aikaa rikasta ja yksinkertaista. Sisällöltään ja visuaaliselta ilmeeltään tummasävyinen Black Diamond kuuluu myös siihen nykytanssigenreen, jossa koreografian lisäksi yhtä merkittäviä elementtejä kokonaisuudessa ovat lavastus, valot ja puvut. Mustasta valkeaksi muuntuvalla timanttiseinällä ja olemassaolon kysymyksillä leikitellään niin koreografiassa kuin valaistuksessakin. Jacob Bjerregaardin valot muotoilevat Johan Kølkjærin luomaa, timantin lailla kulmikasta taustaseinää saaden sen hehkumaan aina eri merkityksiä. Charlotte Ostergaardin futuristiset musta–valko–harmaat puvut tukevat kokonaisuuden vähäeleistä väriskaalaa, jossa väriä on vain valoissa.

[collapse]

mv2015

FESTIVAALIN PÄÄSYLIPUT

Liput: http://www.ticketmaster.fi/

Lippuja saa myös esityspaikoilta viimeistään puoli tuntia ennen esityksen alkua.
Lippujen hinnat ovat aikuisille / alle 16-v. lapsille, opiskelijoille, eläkeläisille, työttömille, Temen ja Uniman jäsenille.
Maksuvälineenä käyvät myös Smartum ja TYKY Kulttuurisetelit
Esityspaikat:
Kulttuuritalo Virta, Virastokatu 1, 55120 Imatra
Kävelykatu Koskenparras, 55100 Imatra
Elokuvateatteri Bio Vuoksi, Torikatu 13, 55800 Imatra
Imatrankosken päiväkoti, Simeoninkatu 16, 55100 Imatra
Mansikkalan päiväkoti, Linnalankuja 5, 55120 ImatraKotipolku

Esityspaikat kartalla