fb mainos

14. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali 7.-11.6.2017

14. kansainvälinen Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali on päättynyt. Tänä vuonna vietämme Suomi 100 juhlavuotta. Itsenäisyys on tärkeä asia niin Suomelle kuin koko muullekin maailmalle, jokaiselle itsenäiselle maalle. Sitä on syytä juhlia. Koko Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali sekä festivaalin avajaiskonsertti juhlistivat samaa asiaa. Emme valinneet avajaisohjelmistoomme turhaan suomalaisten rakastamaa tangoa. Muutkin festivaalin päivät oli omistettu suomalaiselle teatterille ja suomalaisen teatteritaiteen tukeminen juuri tänä juhlavuonna on meille erityisen tärkeää.

Mustan ja Valkoisen Teatteri, Teatterifestivaalin taiteellinen johtaja, Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistyksen puheenjohtaja sekä johtokunta kiittää kaikkia esiintyjiä, teattereita, talkoolaisia ja erityisesti kiitämme kaikkia katsojia. Kiitämme tuesta Imatran kaupunkia, Opetus- ja Kulttuuriministeriötä, Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiötä, Etelä-Karjalan Liittoa, Koskenparras-säätiötä, Vuoksen kalastuspuistoa sekä yhteistyökumppaneita ja sponsoreita, jotka tuitte festivaaliamme.

Kamran Shahmardan
Taiteellinen johtaja
Mustan ja Valkoisen Teatteri

14. KANSAINVÄLINEN MUSTAN JA VALKOISEN TEATTERIFESTIVAALI IMATRALLA 7.-11.6.2017

Festivaalin teema  KOKO MAAILMA ON NÄYTTÄMÖ

Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii Kamran Shahmardan

Itsenäisen Suomen täyttäessä 100 vuotta vuonna 2017, esitetään 14. Mustan ja Valkoisen Kansainvälisen Teatterifestivaalin ohjelmistossa aihepiiriin sopivaa teatteria, sirkusta, katuteatteria, katumusiikkia, nykytanssia, lastenteatteria, draamaa ja elokuvaa.

Koko ohjelma on julkaistu. Tervetuloa Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalille Imatralle!

 Tästä voit tulostaa festivaalin käsiohjelman:   Käsiohjelma2017 

KESKIVIIKKO 7.6

9.00 Talvinen tarina
Mitima, Suomi
Nukketeatteria
Mansikkalan päiväkoti
Kesto: 15 min (vain päiväkodin lapsille)
talvinen tarina imatralla

Ohjaus, nuket ja nukeilla näytteleminen Hanna Hietala

Talvisessa pakkasmetsässä toisensa kohtaavat pieni pupu, metsähiiri Pii ja kettu, jotka kaikki etsivät ruokaa ja suojaa pakkaselta. He löytävät avun ystävyydestä ja taitaa ympärillä olla ripaus taikaakin.

16.30 POOM-CHA
Galirò – Lorenzo Gianmario Galli, Italia
Katumuusikko
Kävelykatu Koskenparras
Kesto: 30 min

Italialais-kansainvälinen katuesiintyjä Lorenzo ylpeänä esittää:
INTERAKTIIVINEN, KOOMINEN, ROKKAAVA YHDEN MIEHEN SHOW nimeltään POOM-CHA
Esityksen ainesosat: yksi omituinen hahmo ja hänen selkäreppuorkesterinsa, yleisö, kourallinen musiikkiklassikoita viimeisen sadan vuoden ajalta, jonkin verran käsittämätöntä koreografiaa ja ainutkertaista ryhmätanssia,  konfettia ja serpentiiniä, 2 tai 3 noloa taikatemppua,  reilu annos energiaa ja hyviä viboja,  punkinnopeaa ääntä, hitunen klovneriaa
Askel askeleelta kaikki ainesosat sekoitetaan yhteen kotikaupunkisi kaduilla!!!

17.00 Matkalla sydämeen ”La strada cuore … ” Giraffe Royal theatre, Viro
Festivaalin katuavajaiset
Kävelykatu Koskenparras
Kesto: 45 min

“Giraffe Royal” is specializing in street theatre for over 25 years.
La strada coure on keskiajan tyyliinen katuteatteri, jossa käytetään miniatyyreistä koostuvia fantasian elementtejä, jotka paljastavat karnevaalinaamioiden ja arkisten tilanteiden takaa Elämän, Kuoleman ja Rakkauden teeman.
Ohjaus Stanislav Warkki


19.00 Festivaalin avajaiset
Suomi 100 Tango goes White and Black
1. osa Kaiken maailman tangot, Angelika Klas ja Tanguedia Quintet, Suomi, 65 min
2. osa Valkoinen ja musta, Zaporizhya Municipal Theatre of Dance, Ukraina, 50 min
Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali
Kesto 2,5 h
Liput 30€/25€. Osta lippu

1.osa Kaiken maailman tangot. Konsertti vie maailmanympärysmatkalle tangon tahdissa. Tangoahan rakastetaan kaikkialla, niinpä illan aikana kuullaan tangoja Italiasta, Suomesta, Argentiinasta, Saksasta, Virosta, Ranskasta jne…
Keskiössä soi tangomusiikin vangitseva syke ja unohtumattomat melodiat.  Tango kertoo rakkaudesta, intohimosta, kuolemasta ja kaipuusta mutta ennen kaikkea elämänjanosta joka virtaa tangon rytmissä vahvana ja täyttää meidät päästä varpaisiin.

Tanguedia Quintet on yksi Suomen kysytyimpiä uuden tangon yhtyeitä. Kokoonpano on sama kuin Astor Piazzollan kvintetti, jolle hän sävelsi suurimman osan musiikistaan. Energinen ja sielukas Tanguedia Quintet esittää yhä enemmän myös omia sävellyksiään ja sovituksiaan sekä tilausteoksia aikamme säveltäjiltä.

Angelika Klas, laulu
Tanguedia Quintet, tangokvintetti
Henrik Sandås, bandoneon
Iikka Kotaja, piano
Tommi Asplund, viulu
Jere Haakana, kitara
Olli Rantala, kontrabasso


2.osa
Valkoinen ja musta ovat vastakkaisvärit. Ne riitelevät ja ovat ainaisessa konfliktissa keskenään, mutta etsivät koko ajan yhteisymmärrystä ja harmoniaa, sillä yhdessä ne täydentävät toisiaan, tulevat näkyviksi. Valkoista ja Mustaa voidaan verrata mieheen ja naiseen, hyvään ja pahaan, ikuisuuteen ja silmänräpäykseen, tuleen ja veteen, maahan ja ilmaan… mutta ei saa unohtaa sielua. Näiden kahden värin vastakkaisuus synnyttää monia ajatuksia, mutta kunnon vihollisten tavoin ne tuntevat ikuista vetoa toisiinsa ja ymmärtävät, että vain yhdessä ne voivat olla olemassa.

Koreografia: Andrii Romanov

22.00 Jazzing the White Night
Fischermanns Orchestra, Sveitsi
Katumuusikot
Vuoksen kalastuspuisto
Kesto:  40 min

TORSTAI 8.6

10.00 Ei nukuta! Ei nukuta!
Hanna Saarela ja Katja Paakki
Tainionkosken päiväkoti
Kesto: 30 min (ilmainen)
image

On myöhäinen ilta ja aika käydä untenmaille. Uni ei kuitenkaan tule siskosten silmiin. Silmiin, korviin ja ajatuksiin kantautuu mitä ihmeellisimpiä asioita, jotka pitävät tytöt hereillä lähes koko yön.

Ei Nukuta! Ei Nukuta! on musiikkinäytelmä lapsille, jota eteenpäin kuljettaa perinteiset tuutulaulut- ja runot. Mukaan mahtuu niin huiveja, saippuakuplia kuin höyheniäkin.

Musiikkinäytelmän on toteuttanut musiikinopettaja Hanna Saarela sekä kasvatus- ja ilmaisuaineiden opettaja Katja Paakki.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Katja Paakki ja  Hanna Saarela
Laulujen sovitus: Hanna Saarela
Visuaalisuus: Katja Paakki ja Hanna Saarela
Näyttelijät: Katja Paakki ja Hanna Saarela
Äidin laulu: Annikka Taitto

11.00 – 13.00 Suomalainen teatteri – tarinankertojien luvattu maa
Jukka Hyde Hytti
kansainvälisten asioiden päällikkö
Tinfo
Kulttuuritalo Virta, Kaleva-sali
Kesto: 2 h (ilmainen)

14.00 Maurangas
Mauro Wolynski Ayala Argentiina
Klovneria
Kävelykatu Koskenparras
Kesto: 30 min

MAURANGAS on yhden miehen show, jossa yhdistyvät sirkus, teatteri, komedia ja musiikki. Mauro Wolynski improvisoi kaikkien kanssa hauskalla tavalla.

14.30 POOM-CHA
Galirò – Lorenzo Gianmario Galli, Italia
Katumuusikko
Kävelykatu Koskenparras
Kesto: 30 min

15.00 Rapid Jazz
Fischermanns Orchestra, Sveitsi
Katusoittajat
Kävelykatu Koskenparras
Kesto: 40 min


17.30 Duetto yhdelle
Reetta Honkakoski
Teatteri Imatra
Kesto 50 min
Liput 20€/15€. Osta lippu

Duetto yhdelle on kehollinen tarina yhteenkuulumisesta. Lähikuvassa on suhde jossa on yhteinen verenkierto, suhde jossa rakkaus värittyy vihalla ja vallalla – symbioosi. Duetto yhdelle käsittelee huolenpitoa ja huolimattomuutta. Se tekee näkyväksi vallankäytön synnyttämät sisäiset mustelmat. Näyttämöllä nähdään nainen ja naisen kokoinen jänis-nukke, jotka vuorotellen nukettavat toisiaan. Esitys on maaginen ja koskettava.
Reetta Honkakoski on miimikko-näyttelijä ja fyysisen teatterin tekijä. Hän on erikoistunut Corporeal Mime-miimiin Theatre de L’Ange Fou’n huippukoulussa Lontoossa. Seitsenvuotisten opintojen aikana hän toimii myös koulun assistenttiopettajana sekä esiintyjänä Theatre de L’Ange Fou’ssa. Corporeal Mime on tanssin ja teatterin välimaastoon asettuva liikkeellinen näyttämötaidemuoto. Honkakoski on ainoa suomalainen Corporeal Mime -miimiin erikoistunut näyttämötaiteilija.

Taiteellinen työryhmä:
ohjaaja, esiintyjä : Reetta Honkakoski
valosuunnittelu : Saija Nojonen
äänisuunnittelu : Tuuli Kyttälä
nukenrakentaja : Laura Hallantie
näkymätön näyttämömies: Elina Lajunen

19.00 pohjonen alanko
Kimmo Pohjonen ja Ismo Alanko
Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali
Kesto 75 min
Liput 30€/25€ Osta lippu
pohjonen alanko, 1

Pohjonen alanko on Ismo Alangon ja Kimmo Pohjosen yhteinen musiikillinen maisema, jossa miehet tutkivat ihmisäänen erilaisia ulottuvuuksia. Ääni-improvisaatioista liikkelle lähtenyt musiikki liikkuu alkukantaisista tunteenpurkauksista hallitun kaaoksen kautta lyyriseen melodisuuteen. Tuomas Norvion samplemaailma sekä Alangon ja Pohjosen omat instrumentit värittävät maisemaa jyrkillä sävyillään.

Ismo Alanko: laulu, kitara
Kimmo Pohjonen: laulu, haitari
Tuomas Norvio: samplet, äänisuunnittelu

21.00 POOM-CHA
Galirò – Lorenzo Gianmario Galli, Italia
Vuoksen kalastuspuisto
Katumuusikko
Kesto: 30 min

PERJANTAI 9.6

11.00-14.00 Pantomiimi-, tanssi-, klovneria- ja karnevaalityöpaja
Giraffe Royal, Viro (2 päivää 9.-10.6)
50€
Sitovat ilmoittautumiset 31.5. mennessä: mustanjavalkoisenteatteri@gmail.com
työpaja

Työpajan vetäjinä ovat virolaisen Giraffe Royal teatterin esiintyjät Stanislaw Warkki, Larisa Lebedeva ja Anna Warkki.

Kurssin aikana  on tarkoitus harjoitella seuraavaa: näyttelijäntyö,  sosiaaliset tyypit, mytologiset tyypit (sankarit ja jumalat), henkilöhahmo ja olemus (muuntautuminen, klassiset hahmot),  oman hahmon synty, maskeeraus (klassinen ja yksilöllinen), improvisaatio – valkoisen klovnerian perusteet, vuorovaikutus, yleisön kanssa työskentely, pantomiimi, työskentely parin kanssa. 

”Giraffe Royal” on työskennellyt visuaalisen teatterin saralla jo yli neljännesvuosisadan ajan. Ryhmän luovuuden ydin pohjautuu syvään perehtymiseen harvinaisissa suuntauksissa, kuten klovneria, kansanperinne, pantomiimi, rituaalitanssi, taistelulajit sekä katuteatteri. Näiden taitojen hallinta yhdistettynä moderniin lavataiteeseen luovat vahvan vaikutuksen yleisöön. Giraffe Royal on historiansa aikana saanut työskennellä nimekkäiden taiteilijoiden kanssa kuten Terry Gilliam, Slava Polunin, Andron Konchalovsky, sekä ansainnut useita festivaalipalkintoja, muun muassa Berliinin Kultaisen Karhun.

Työpaja järjestetään pe 9.6. ja la 10.6. 2017 klo 11-14.00. Kurssipaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Ennakkoilmoittautumiset 31.5.2017 saakka. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 8. Ilmoittautumiset ja lisätietoa: mustanjavalkoisenteatteri@gmail.com

Kurssi soveltuu kaikille yli 15-vuotiaille. Kurssi on englanninkielinen. Kurssilla on tulkki.

Työpajan hinta on 50 euroa. Kurssille osallisuville liput esitykseen Sadunkertojan unia puoleen hintaan. Mahdolliset materiaalit eivät sisälly kurssimaksuun.


14.00 Maurangas,
Mauro Wolynski Ayala Argentiina
Klovneria
Kävelykatu Koskenparras
Kesto: 40 min

15.00 Mölkky (EKLU:n kanssa)
Katuturnaus
Kävelykatu Koskenparras

16.00 POOM-CHA
Galirò – Lorenzo Gianmario Galli, Italia
Katumuusikko
Kävelykatu Koskenparras
Kesto: 30 min

17.15 POOM-CHA
Galirò – Lorenzo Gianmario Galli, Italia
Katumuusikko
Kulttuuritalo Virta
Kesto: 30 min

18.00 SEE | OBEY
Susanna Leinonen Company
Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali
Kesto 65 min
Liput 10€ – 25€. Osta lippu


SEE | OBEY on tanssia elämän absurdismista. Koreografi Susanna Leinosen tummanpuhuvat teemat nousevat yhä elämän nurjalta puolelta, mutta uusi teos ottaa niihin valoisamman kulman ja koskettelee paikoin huumorinkin rajapintoja. Teos avaa ikkunan maailmaan, jonka rajat vain tanssi ja liike voivat piirtää, mutta joka saa täyden muotonsa vasta Kasperi Laineen mielikuvituksellisen musiikin, Finlandia-palkitun Jukka Viikilän epäloogisen rationaalisten tekstien sekä silmiä hivelevän visuaalisuuden kautta.

SEE | OBEY on myös Leinosen ja Jouka Valkaman tanssielokuva. SEE | OBEY -elokuvassa kerrotaan rinnakkain kolme itsenäistä tarinaa, joissa kuvataan inhimillisiä tunteita, arjen tapahtumia ja ristiriitoja fyysisen ilmaisun ja liikkeen avulla. Tarinoiden ajan kulkua manipuloidaan elokuvallisin keinoin ja silmänräpäyksen kestäviin hetkiin saadaan uutta syvyyttä hidastusten avulla. Elokuvassa nähdään lukuisia ammattitanssijoita sekä lähes sata avustajaa.

Koreografia Susanna Leinonen
Musiikki ja äänisuunnittelu Kasperi Laine
Pukusuunnittelu Erika Turunen
Elokuva Jouka Valkama
Tekstit Jukka Viikilä
Näyttelijät ääniraidalla Laura Birn, Sanna-Kaisa Palo, Emmi Parvianen
Tanssi Sanni Giordani, Heidi Lehtoranta, Misa Lommi
Kuvat: Heikki Tuuli
Tuotanto Susanna Leinonen Company
Teoksen toteutumista ovat tukeneet Valtion esittävän taiteen toimikunta, Helsingin kaupunki, Koneen Säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto

19.30 Gary goes Black and White with Summer Camp 2017. Suomi, Kanada, Sveitsi, Argentina
Gary Beacomin jääshow
Imatran jäähalli
Kesto 90 min
Liput 20€/5€. Osta lippu
GP Show Mainos FIN small.png OK

Mustan ja Valkoisen Teatteri on aloittanut yhteistyön tunnetun suomalaisen taitoluistelijan Elise Luovulan kanssa.Imatralla järjestetään Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin aikana luisteluleiri ja päätimme yhdistää voimamme. Festivaalin ohjelmistossa esitetään perjantaina 9.6 Susanna Leinonen Companyn SEE OBEY tanssiesityksen jälkeen ensimmäistä kerta Imatran jäähallissa, eli Imatran Spa Arenalla jääesitys Gary goes Black and White with Summer Camp”. Näytöksessä esiintyy kansainvälisesti arvostettu, ylistetty ja tunnustettu taitoluistelun ”Blade Master” Gary Beacom

Gary on innoittanut postiivisella huumorillaan ja asenteellaan taitoluistelijoita ympäri maailmaa. Nyt suomalaiset Imatran kesäkurssin Taitoluistelijat, Gary Beacom, sekä Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin kansainväliset artistit Mauranga ja Fishermanns Orcestra esittävät yhdessä tarinan, joka kertoo taitoluisteluharrastuksen kovuudesta, lasten unelmista ja haaveista ja osoituksesta, että Taitoluistelu kilpailulajina ja harrastuksena voi olla mustavalkoisen sijasta täytettynä ilolla ja riemulla kaikissa sateenkaaren väreissä. Jääshow siivittää katsojansa läpi lasten ja nuorten unelmia ilosta ja hauskuudesta, kilpalun kovuuteen ja aina siihen päivään, kun tämä haave taitoluistelun harjoittelun riemusta tuli todeksi Imatran kesäleirillä Gary Beacomin Blade Master seminaarin myötä, jossa niin aikuisluistelijat, nuoret ja lapset pääsevät myös toteuttamaan taidetta yhdessä ammattilaisten Gary Beacomin, sekä Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin artistien kanssa tässä valloittavassa yhteisessä jääshowssa.

Tämän kesäleirin ja jääshown tuottaja ja taiteellinen alullepanija Elise Luovula os Ahonen itse tietää mitä taitoluistelun harrastaminen ja kilpaileminen vaativat. Hänellä itsellään on takana mittava ura taitoluistelijana 80- luvulta, kokemusta pitkistä harjoitusleireistä ulkomailla maailman huippuvalmentajien johdolla ja kansainvälisiä kilpailuja kuin myös EM ja MM kisoja ympärimaailmaa aina Japania myöden.

LAUANTAI 10.6

11.00-14.00Klovneria-työpaja
Giraffe Royal, Viro (2 päivää 10.-11.6)
50€
Sitovat ilmoittautumiset 31.5. mennessä: mustanjavalkoisenteatteri@gmail.com

11.00 ja 13.00 Maurangas
Mauro Wolynski Ayala Argentiina
Klovneria
Kävelykatu Koskenparras
Kesto: 30 min

11.30 PIERO & KOLOMBINA
E.Demmeni marionettiteatteri, Venäjä
Nukketeatteria
Kävelykatu Koskenparras
Kesto: 50 min

12.30 Mölkky (EKLU:n kanssa)
katuturnaus
Koskenparras

14.00 ja 16.00 Noone`s Land
Merlin Puppet Theatre, Kreikka/Saksa
Visuaalinen nukketeatteri
Teatteri Imatra, Pikku Hiisi
Kesto: 50 min,
ei puhetta
yli 7-v
Liput 15€/20€
Osta lippu klo 14 esitykseen
Osta lippu klo 16 esitykseen

Merlin Puppet Theatre vieraili Imatralla vuonna 2013 esityksen Clowns` Housesin kanssa, jolloin yleisö ihastui mustalla huumorilla höystettyyn esitykseen. Nyt he tulevat taas ihastuttamaam imatralaia uudella esityksellä Ei kenenkään maa.

Uni, luovuus ja mielikuvitus vastavoimana todellisuudelle nähdään variksenpelättimen silmin. Yksinäisen hahmon, joka on ikuisesti tökättynä samaan paikkaan vailla mahdollisuutta paeta ympäristöstä, jota se ei ole itse valinnut. Noone ”Eikukaan” on melko samanlainen kuin jokainen meistä… tai hyvin erilainen… Se avaa silmänsä ja havainnoi maailmaa. Se on pettynyt näkemäänsä ja päättää tehdä maailmasta paremman. Kaikki alkaa alusta. Mielikuvituksessaan Noone on vapaa. Maailma on rajaton.

Merlin Puppet Theater was founded in Athens, Greece, in 1995. Its founder , Dimitris Stamou and Demy Papada started their career creating masks and puppets for the theatre. In 2001 they started perfoming with their own puppet theatre. Sinse then they have created visual theatre stories mainly addressing a younger audience.  They’ve created puppets and props for other performers and artists such as Tiger Lillies, Dirty Granny Tale, Opera Chaotique and more. They are members of the Greek branch of UNIMA.

Concept Merlin Puppet Theatre
Puppet and Set Design Merlin Puppet Theatre
Direction Dimitris Stamou
Music Kostas Stamou
Puppet Manipulation Demy Papada, Dimitris Stamou

15.00 POOM-CHA
Galirò – Lorenzo Gianmario Galli, Italia
Katumuusikko
Kävelykatu Koskenparras
Kesto 30 min

17.00 Armi elää (Pennittömien kanssa)
Jörn Donnerin elokuva
Kulttuuritalo Virta, Kaleva-sali
Kesto 1h 24 min
Kieli: suomi
ilmainen
Armi elää! on Armi Ratiasta kertova draamaelokuva, jonka on ohjannut Jörn Donner. Elokuvassa on niin sanottu tarina tarinassa -rakenne, sillä se kertoo teatteriseurueesta, joka valmistelee näytelmää Ratiasta. Elokuva keskittyy vuosiin 1949–1968, joiden aikana Ratia perustaa Marimekon ja johdattaa sen menestykseen.

Elokuvan pääroolin esittää Minna Haapkylä. Armi Ratian aviomiestä Viljoa esittää Hannu-Pekka Björkman.[4]

19.00 Liberty Tour 2017
Fischermanns Orchestra, Sveitsi
Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali
Kesto 75 min
Ilmainen

Fischermanns Orchestra Sveitsin Luzernista saapuu Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalille ”Liberty-Tour 2017”-kiertueella, joka viittaa 100-vuotisjuhlaan itsenäisen Suomen kunniaksi. Orkesteri esittää Suomessa seitsemän konserttia. Konsertit koostuvat sekoituksesta omia sävellyksiä, johdetusta sekä vapaasta improvisaatiosta. Orkesterin pääkonsertit tullaan näkemään kulttuurikeskus Virran Karelia-salissa. Yleisö pääsee sukeltamaan Fischermann Orchestran skaalaan lähtien hyvin hiljaisesta impro-työskentelystä ja kasvaen orkestraaliseen tuttiin.
Fishermann’s Orchestra`on esiintynyt ympäri maailmaa, soittanut Euroopan, Venäjän ja Kolumbian parhaissa saleissa.
Imatralla orkesterin mukana oleva japanilainen elokuvaohjaaja ja valokuvaaja Kohei Yamaguchi on myös osa kiertuettä.

21.00 POOM-CHA
Galirò – Lorenzo Gianmario Galli, Italia
Katumuusikko
Kävelykatu Koskenparras
Kesto 30 min

SUNNUNTAI 11.6

13.00 ja 16.00 Näkymättömät maat
Livsmedlet-duo, Suomi
Teatteri Imatra, Pikku Hiisi näyttämö
yli 14-v
Kesto: 45 min
Kieli: suomi, vähän puhetta
Liput 15€
Osta lippu klo 13 esitykseen
Osta lippu klo 16 esitykseen

Näkymättömät maat on maantieteellinen striptease.  Aavikon ympäröiminä, sormien saartamina. Vuoren huipulla, kantapään juurella. Meren yllä, nenän alla. Sodan kolkuttaessa ovea jätimme kodin taaksemme.

Maantiede ja politiikka venyvät ja muuttuvat eläviksi esiintymisalustoiksi – kehoiksemme – ja opimme mistä kosketuksessa, läsnäolossa ja kestävyydessä todella on kyse. Näkymättömät maat -esityksessä Livsmedlet-duo haastaa itsensä ainutlaatuiseen kohtaamiseen nukketeatterin ja koreografian välillä. Livsmedlet-ryhmä tutkii arkielämää tuoreista näkökulmista hyödyntäen epätavallisia tekniikoita ja yllättäviä materiaaleja.

Konsepti, ohjaus ja esiintyminen:
Sandrina Lindgren ja Ishmael Falke
Musiikki Niklas Nybom

14.30 Fishing Park Jazz
Fischermanns Orchestra, Sveitsi
Katumuusikot
Vuoksen kalastuspuisto
Kesto: 40 min

18.00 Sadunkertojan unia
Giraffe Royal Theatre, Viro
Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali
Kesto 75 min
Ei puhetta
Liput 25€-15€. Osta lippu

Visuaalinen näytelmä kertoo maailmoista, jotka sijaitsevat meidän maailmamme rinnalla ja siitä, että joskus aikakangas repeytyy ja ihmeet ilmestyvät maailmaamme…
Ja siitä, miten yksi maailma muuttuu toiseksi, ja te voitte sen aistia, tuntea…
Tämä esitys sisältää monta mahdollista näkökulmaa, ja jokainen katsoja voi nähdä sen omalla tavallaan. On kauneutta, kokemuksia, filosofiaa, mystisiä merkkejä ja symboleja, jotka tarkemmin katsottuna muistuttavat jokapäiväistä elämäämme. Visuaalisesti näytelmä muistuttaa lastenkirjojen kuvitusta, ja tapahtumat vievät maailmasta toiseen ennen kuin sitä huomaakaan.
”Giraffe Royal” on työskennellyt visuaalisen teatterin saralla jo yli neljännesvuosisadan ajan. Ryhmän luovuuden ydin pohjautuu syvään perehtymiseen harvinaisissa suuntauksissa, kuten klovneria, kansanperinne, pantomiimi, rituaalitanssi, taistelulajit sekä katuteatteri. Näiden taitojen hallinta yhdistettynä moderniin lavataiteeseen luovat vahvan vaikutuksen yleisöön.
Giraffe Royal-teatteri on historiansa aikana saanut työskennellä nimekkäiden taiteilijoiden kanssa kuten Terry Gilliam, Slava Polunin, Andron Konchalovsky, sekä ansainnut useita festivaalipalkintoja, muun muassa Berliinin Kultaisen Karhun.

20.00 Lähtö
W-H-S, Suomi
Teatteri Imatra
Kesto 65 min
Liput 20€/15€. Osta lippu

Miehellä ja naisella on monimutkainen suhde. He seisovat lavalla hämmentyneinä ja vaatteiden ympäröiminä. Tunteita ja ajatuksia ilmaisevat sekä heidän kehojensa että ympäröivien vaatteiden liikkeet ‒ vaatteiden, jotka elävät omaa elämäänsä.

Lähtö on arvoituksellinen ja intensiivinen teos, jossa toisistaan vieraantunut, onnettomuuden yhdistämä pariskunta harhailee keskellä unenomaisia kuvia. Pinnanalaiset tunteet pyrkivät esiin ja tulevat näkyviksi esineiden taianomaisissa muodonmuutoksissa. 1800-luvun taikurien näyttämöilluusioista inspiroituneen esityksen tunnelmat vaihtelevat absurdin huumorin ja tragedian välimaastossa.

Ohjaus: Kalle Nio
Suunnittelu: työryhmä
Esiintyjät sekä koreografia: Kalle Nio, Vera Selene Tegelman
Puvustus: Mila Moisio, Kaisa Rissanen
Valosuunnittelu: Jere Mönkkönen
Musiikki ja äänisuunnittelu: Samuli Kosminen
Videoprojisoinnit: Matias Boettge, Kalle Nio
Tuotanto: WHS/Kalle Nio

Tukijat: Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Alfred Kordelinin säätiö

Inkeri-kävely Imatrankoskelta Ukonlinnaan. 4.6 klo 14.15-17.00. Lisää tietoa sosiaalisesta mediasta. https://www.facebook.com/events/1265288230237045/?fref=ts

Klovneria-työpaja 9.-10.6  klo 11-14. Hinta 50€. Sitovat ilmoittautumiset 30.5 mennessä: mustanjavalkoisenteatteri@gmail.com. Kurssin esittely: www.blackandwhitetheatre.net.

FESTIVAALIN PÄÄSYLIPUT

Lippuja saa myös esityspaikoilta viimeistään 45 min ennen esityksen alkua.
Pikku Hiisi-näyttämön liput Teatteri Imatrasta.
Lippujen hinnat ovat aikuisille / alle 16-v. lapsille, opiskelijoille, eläkeläisille, työttömille, Temen ja Uniman jäsenille.
Maksuvälineenä käyvät myös Smartum ja TYKY Kulttuurisetelit
Esityspaikat:
Kulttuuritalo Virta, Virastokatu 1, 55120 Imatra
Kävelykatu Koskenparras, 55100 Imatra
Teatteri Imatra, Kallenkatu 3, 55100 Imatra
Teatteri Imatran Pikku Hiisi-näyttämö, Esterinkatu 11, 55100 Imatra
Vuoksen kalastuspuisto, Kotipolku 5, 55120 Imatra
Imatra Spa Areena. Ottelukatu 1. 55420.
Tainionkosken päiväkoti, Alapelto 3. 55120 Imatra

J ä r j e s t ä j ä t  p i d ä t t ä v ä t  o i k e u d e n  m u u t o k s i i n.