Black Diamond Imatralla 12.6.2016

LEHDISTÖTIEDOTE

BLACK DIAMOND – Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin pääesityksenä ensi kesänä 

13. kansainvälinen Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali järjestetään Imatralla 8.-12.6.2016. Imatra sykkii viiden päivän ajan kansainvälistä tunnelmaa, kun teatterit ympäri maailmaa valtaavat estradit. Festivaalin teemana on Uusi Draama.

Luvassa on niin teatteria, sirkusta, tanssia että draamaa. Pääsääntöisesti tapahtumapaikkana on Kulttuuritalo Virta. Ohjelmaa täydentävät lapsille suunnatut esitykset päiväkodeissa sekä päivittäiset ilmaisnäytökset kävelykatu Koskenpartaalla.

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin pääesityksenä nähdään ensi kesänä maailmallakin mainetta niittäneen tanskalaisen tanssiteatterin BLACK DIAMOND – voimakas, sensuelli ja visuaalisesti vaikuttava teos.

Danish Dance Theatre on yksi Pohjoismaiden johtavista nykytanssiryhmistä. Ryhmää on menestyksellisesti luotsannut jo neljätoista vuotta englantilainen koreografi Tim Rushton, joka on ohjannut myös Suomen kansallisbaletissa. Ryhmä koostuu 12 tanskalaisesta ja kansainvälisestä tanssijasta.

Black Diamond on Danish Dance Theatren taiteellisen johtajan, Tim Rushtonin teos, jonka liikekieli on yhtä aikaa rikasta ja yksinkertaista. Sisällöltään ja visuaaliselta ilmeeltään tummasävyinen Black Diamond kuuluu myös siihen nykytanssigenreen, jossa koreografian lisäksi yhtä merkittäviä elementtejä kokonaisuudessa ovat lavastus, valot ja puvut. Mustasta valkeaksi muuntuvalla timanttiseinällä ja olemassaolon kysymyksillä leikitellään niin koreografiassa kuin ja valaistuksessakin.

Jacob Bjerregaardin valot muotoilevat Johan Kølkjærin luomaa, timantin lailla kulmikasta, taustaseinää saaden sen hehkumaan aina eri merkityksiä. Charlotte Østergaardin futuristiset musta–valko–harmaat puvut tukevat kokonaisuuden vähäeleistä väriskaalaa, jossa väriä on vain valoissa.

Black Diamondin liput tulevat myyntiin Lippupalveluun 1.12.2015.

Vuodesta 2004 alkaen vuosittain järjestetty Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali on Kaakkois-Suomen suurin kansainvälinen ammattiteatteriteatterifestivaali. Vuosien aikana festivaali on vakiinnuttanut paikkansa Etelä-Karjalan tapahtumakentässä ja kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Tänä vuonna festivaali järjestetään jo 13. kerran.

Kamran Shahmardan
taiteellinen johtaja
Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry

e-mail: mustanjavalkoisenteatteri@gmail.com

http://blackandwhitetheatre.net/
Facebook: http://www.facebook.com/group.php?gid=139543148317

Lisätietoa ja pressikuvia oheisista linkeistä:

Color photos in jpg (300 dpi) for download

ï         Press Photos for Black Diamond can be downloaded here: http://www.danskdanseteater.dk/press/black-diamond?language=en

ï         Portrait photos of choreographer & Artistic Director Tim Rushton:  http://www.danskdanseteater.dk/press/tim-rushton?language=en

ï         Portrait photo of dancers (click on photo for download): http://www.danskdanseteater.dk/om-kompagniet/dansere?language=en

 The full name of the photographer (copyright) for each picture 

ï         Marc Fluri, Henrik Stenberg & Søren Meisner(See photo filename). Danish Dance Theatre hold all rights, so the photo can be published without any payment.

Information on ‘Black Diamond’

http://www.danskdanseteater.dk/performances/black-diamond-0?language=en

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *