Brecht, Kolmen pennin ooppera

Mustan ja Valkoisen Teatterin ja Kemerovon alueen draamateatterin yhteistuotantoa Bertold Brechtin ”Kolmen pennin ooppera”. Ohjaus Kamran Shahmardan, lavastus Valeri Polunovski, koreografia Natalia Kasparova. Ensi-ilta 30 ja 31.1.2016.

Kamran Shahmardan: ”Sankarimme ovat varkaita ja ilotyttöjä. He varastavat ja myyvät vartaloaan elääkseen. Me toistamme näytelmän alkuperäistekstiä:

Elämää rikkoo ihmisiä, ja ihmiset joutuvat sopeutumaan vahvimpien vallan alle. Huonolta elämältä ei kannata odottaa hyvyyttä, eikä se anna kenellekään mitään. Kaikki täytyy saavuttaa itse, löytää ongelmat omasta päästään ja ratkaista ne itse huumorilla. Kolmen pennin ooppera on lauluooppera – zong-ooppera, jossa laulavat ei-ammattilaiset draamanäyttelijät ja mielestäni hyvin laulavatkin.

Komediakin on hieman liioiteltu kuvaus – kuin vääristyneessä peilissä.

Jos teatteri on yhteiskunnan peili, niin Brechtin teatteri on vääristynyt peili. Minulle Brecht on hyvin kiinnostava. Palaan häneen vielä uudelleen!”

Kolmen pennin ooppera on viides ja viimeinen Kuzbass – Suomi-projektin raameissa toteutettu näytelmä. Aikaisemmin Kemerovossa on toteutettu näytelmät Beckett (Samuel Beckett), Muistelmia kuolleesta talosta (Fjodor Dostojevski), Naimapuuhat(Nikolai Gogol), Macbeth (William Shakespeare).