Julkaisimme koko festivaalin ohjelman

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali julkaisee koko festivaalin ohjelman

16. Black & White Theatre Festival Imatralla 4.-8.6.2019

Kaakkois-Suomen suurin ja yksi Suomen kansainvälisimmistä teatterifestivaaleista järjestetään Imatralla 4.-8.6.2019. Festivaalin teemana on ”Tunteiden kirjo – sielun lääke”. Festivaalia vietetään kotimaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden parissa. Festivaalin taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan on koonnut Imatralle jälleen monipuolisen ohjelmiston. 

Festivaalin avajaisesityksenä 4.6. nähdään Teatteri Imatrassa Espanjasta Cielo rasO Dance Companyn kaunis  tanssiesitys Piedra (Kivi). Esityksessä kolme tanssijaa tutkii vastarintaa, valloitusta ja tappiota. Kehon julma kovuus ja murtumispiste, joka odottamatta yllättää. On lähes varmaa, että jossain vaiheessa prosessia jonkin on jakaannuttava, saaden meidät jatkamaan, jättäen taaksemme sen mitä joskus olimme mutta emme ole enää, emmekä tule enää koskaan olemaan.

Cielo rasO on muuntautumishaluisista tanssijoista koostuva nykytanssiryhmä, joka keskittyy kehoon, liikkeeseen ja ihmisyyteen uskollisen ja rehellisen työskentelyn kautta. Ryhmällä on omalaatuinen tyylinsä joka luo esityksiin tunnistettavan sinettinsä, sekä uudenlainen, uskalias ja persoonallinen liikekieli. Ryhmä on perustettu vuonna 2009, ja se on kiertänyt esiintymässä Espanjassa, Ranskassa, Brasiliassa, Meksikossa, Argentiinassa ja Panamassa.

Ohjaus: Igor Calonge, Tanssijat: Ainhoa Usandizaga Estarloa, Emma Riba Santuré, Víctor Fernández Durán Assistant Ohjaajan assistentti Gabriel F.

http://www.ciacieloraso.com/en-piedra
https://vimeo.com/295448251

Festivaalin perinteeseen kuuluu monipuolinen katuteatteritarjonta. Tänä vuonna esiintyy Koskenpartaalla seitsemän eri katuteatteriryhmää. He esiintyvät yhteensä 11 kertaa.

Tässä esittelemme teille kaikki katuteatterit. Saksasta tulee neljä ryhmää

The Roc-It Show – Roc Tule katsomaan miestä, jolla on rautanyrkki. Toiselta nimeltään siis Ihmiskuutiopää. Eniten taipuva käärmeihminen. Kenny – tulta syövä kana. Maailman ainut täyspuhallettava poika. Ja paljon muita vaarallisia ja hauskoja stuntteja. Tämän kaikenikäisille tarkoitetun shown, jota et ikinä unohda, esittää ystävällinen kummajainen – naapurisi ROC ROC IT.

The Acro-Polka Show – The Kalashnikov Band Kabaret Kalashnikovin bändi esittää räiskähtävän variaation balkanilaisia rytmejä maustettuna parhailla akrobaattinäytteillä katushowssaan, joka on pala täyspitkästä esityksestä ja toimii täydellisenä maistiaisena – sillä tulet haluamaan sitä lisää!


El Diabolo – Djuggledy Saksalainen jonglööri Jan Manske DJuggledy on virtuoosimaisen lahjakas jonglööri, jolla on aivan omanlainen lähestymistapa yleisöön ja pitkä kokemus osallistumista kansainvälisille festivaaleille ja tapahtumiin yli 35 maassa vuodesta 2000. Viihdyttäjä, jonglööri ja showman Berliinistä esittää palkintoja saaneen katuesityksensä El Diabolon – energiatäytteisen shown paukkuvilla soinnuilla, komedialla ja taiteellisella lahjakkuudella!

IMBALANCE, Andy Snatch. Eräs Euroopan parhaimmista komediajonglööreistä, Andy Snatch, manipuloi palloilla, ristikoilla, devilstickeillä, jonglööraa kuumilla ja terävillä esineillä, leikittelee katsojien huomiolla ja esittää vaarallisia tasapainoesityksiä. Hän todistaa määrätietoisena maailmalle, että on kykeneväinen kaikenlaisiin korkeatasoisiin taiteellisiin koreografioihn ja jonglööraukseen ja että mahdoton on mahdollista. Tämä show saa katsojien kylkiluut kipeäksi – Tasapainottomuus on ratkiriemukkaan hauskaa!

Virolainen Giraffe Royal-teatteri  tuo esityksen Mystery. Esitys on ainutlaatuinen ja toisin kuin mikään muu, heidän työnsä yhteinen perusta juurtuu karnevaalin mystiseen perinteeseen, joka antaa uskomattoman sisäisen vapauden.”Giraffe Royal” on työskennellyt visuaalisen teatterin tyylillä yli vuosisadan. Ryhmän luovan menetelmän ytimessä on klovneriaa, kansanperinnettä, pantomiimia, rituaalitanssia, miekkailevien miekkojen teknistä hallintaa, katuteatteria – niitä harvinaisia ​​genrejä, jotka ilmentävät ammatin olemusta. Näiden taitojen hallitseminen yhdessä nykyaikaisen modernin tuotannon kanssa on juuri se salaisuus niiden hämmästyttävän vahvasta vaikutuksesta yleisöön.

Esiintyjät: Stanislav Warkki, Larissa Lebedeva, Anna Warkki

Venäjältä tulee kaksi katuteatteria

CRAZY CREW, Mr Pejo’s Wandering Dolls

Iloisten kuvaajien ryhmä kuvaa kaikkea ja yrittäen kuvata jymymenestystä, löytävät he yleisön joukosta päähenkilöt. Kameran edessä tuntee jokainen itsensä tähdeksi.

NUKKEJA JA KLOVNEJA, E.Demmeni Marionettiteatteri (Venäjä)

Nukkeja ja klovneja on musiikkinäytelmä, jossa klassiset marionettinuket esittävät sirkusta. Teatterin perustaja Eugene Demmeni loi tämän esityksen prototyypit lähes 100 vuotta sitten. Esityksessä on nykyaikaisia ja historiallisia numeroita. Näytelmässä on edustettuna koko venäläisen sirkuksen kirjo – koulutetut karhut, köysiradat, voimistelijat, jonglöörit, akrobaatit ja klovnit, Mukana myös abstrakteja henkilöitä Joutsenlammesta sekä lyyrinen Pierrot. Esityksessä käytetään sekä nykyaikaisia, että viime vuosisadan 20-, 30- ja 50-lukujen tunnettujen venäläisten teatteritaiteilijoiden tekemiä uniikkeja nukkeja. Esitysnumerot hämmästyttävät taitavuudellaan ja teknisen toteutuksen puhtaudella.

Tänä vuonna festivaalin ohjelmistossa on myös taidenäyttely. 4.6. klo 17.00 avautuu Imatran taidemuseossa kiinalainen naivistisen taiteen näyttely ROBUST LAND – Beautiful Xiuzhou. Näyttely on Imatran ja kiinalaisen ystävyyskaupungin Jiaxingin yhteistyöprojekti.

Teemme yhteistyötä myös Kuninkaan Pidojen kanssa.

Festivaalin muita esityksiä:

ke 5.6. John Demjanjukin oikeudenkäynnit / Holocaust Cabaret”, sarkastinen musikaali ja kabareenäytelmä, Ilya Moshitskiyn itsenäinen projekti, Teatteri Imatra

Esityksen traileri https://www.youtube.com/watch?v=S1qVhB8nPDE

Tietoa John Demjanjukista: https://fi.wikipedia.org/wiki/John_Demjanjuk

to 6.6. The Wedding Show A wild Vodka Variety Show, Kabaret Kalashnikov, Teatteri Imatra

Traileri https://vimeo.com/303031331
http://www.kabaret-kalashnikov.com/

pe 7.6.Shimmer Gold Tour, Trad Attack!, Kulttuuritalo Virta

Trailer:  https://www.youtube.com/playlist?list=PLbTyV94AER8H698UdswN7maPdugPFYXxx

https://tradattack.ee

la 8.6. Nasty, Susanna Leinonen Company, Kulttuuritalo Virta

Traileri:  https://vimeo.com/291473981

www.susannaleinonen.com