Julkaisimme ensimmäiset esiintyjät 2019

Lehdistötiedote 19.12.2018

Susanna Leinonen Companyn Nasty ja virolainen Trad Atack! yhtye kesäkuussa 2019 Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalille

Kaakkois-Suomen suurin ja yksi Suomen kansainvälisimmistä teatterifestivaleista juhlii ensi vuonna 16-vuotista taivaltaan. Festivaalin teemana on ”Tunteiden kirjo – sielun lääke”. Festivaalia vietetään kotimaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden parissa. Festivaalin taiteellisena johtaja on Kamran Shahmardan. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalilla esitetään pääaisassa visuaalista teatteritaidette. Tänä vuonna tarjoamme katsojille draamaa, musiikkia ja tanssia.

Muutama vuosi sitten Imatralla suuren suosion saanut Susanna Leinonen Company tuo kesäkuussa 2019 Imatralle syyskuussa 2018 ensi-iltansa saanut tanssiesityksen ”Nasty”. Kansainvälisesti arvostetun koreografin Susanna Leinosen uusin paljon kehuja saanut teos Nasty tutkii naisen rooleja, vartaloa ja siihen kohdistuvaa epäoikeudenmukaisuutta. Nasty on pysäyttävän ajankohtainen teos kehoon kohdistuvista odotuksista, hyökkäyksistä ja rajoituksista. Teos tuo katsojan eteen kaunistelemattoman tulkinnan todellisuudesta, jossa pahuus pesii niin yhteiskunnan rakenteissa kuin meissä itsessämme. Puramme kohtaamaamme epäoikeudenmukaisuutta ja armottomuutta toisiimme, laittaen pahan kiertämään. Nasty paljastaa tanssijan ruumiin kovan ja kylmän maailman ristivedossa.

Teos sai inspiraationsa USA:n presidentinvaaleista, jossa Donald Trump kutsui vastustajaansa Hillary Clintonia nimityksellä such a nasty woman. Tämä herätti kysymyksiä. Häijy, ikävä, hankala – ovatko nämä adjektiiveja, joilla kuvataan päämäärätietoista naista?

Nasty esitetään Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalilla 8.6.2019.

Vuonna 2013 perustettu ja nopealla vauhdilla huippusuosioon noussut virolainen folk-rytmimusiikkiyhtye Trad Attack! on esiintynyt jo 36:ssa maassa. Lukuisilla tunnustuksilla palkitun yhtyeen konsertti ”KULLAKARVA / SHIMMER GOLD” TOUR pidetään Imatralla Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalilla 7. kesäkuuta.

Yhtye valittiin Estonian Music Awardsissa 2016 ja 2018 vuoden yhtyeeksi, sekä vuoden parhaan albumin ja vuoden parhaan etnoalbumin tekijäksi. Yhtye on saanut myös monia muita huomionosoituksia julkaisuistaan ja esiintymisistään.

Trad.Attack!-yhtyeen muodostavat säkkipillinsoittaja Sandra Vabarna, kitaristi-laulaja Jalmar Vabarna ja rumpali Tõnu Tubli. Yhtye on julkaissut kaksi albumia, joista debyyttilevy AH! ilmestyi 2015 ja kakkosalbumi Kullakarva keväällä 2017. Vuonna 2018 myönnettiin yhtyeelle Viron musiikkipalkinto vuoden yhtye.

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin koko ohjelma julkaistaan 1.4.2019 mennessä.

Nastyn traileri: https://vimeo.com/291473981

www.susannaleinonen.com

Nastyn kritiikit:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005820188.html

https://demokraatti.fi/susanna-leinosen-nasty-on-raju-vahva-ja-kuvia-kumartelematon/

https://www.ts.fi/kulttuuri/nayttamotaide/4079490/Tanssiarvio+Susanna+Leinonen+Companyn+nykytanssiteos+tykittaa+upeasti+esiin+naiskehoon+kohdistuvia+hyokkayksia+ja+vaatimuksia

Trad attack! traileri:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLbTyV94AER8H698UdswN7maPdugPFYXxx

https://tradattack.ee