Mielipuolen päiväkirja 20.5.2014

Mielipuolen päiväkirja avaa 11. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin. Näytelmä esitetään Teatteri Imatrassa tiistaina 20.5 klo 19.00. Avajaispuheen pitää Imatran kaupungin edustaja. 

Mielipuolen päiväkirja
Nikolai Gogol
Mustan ja Valkoisen Teatteri/Lappeenrannan kaupunginteatteri
Teatteri Imatra, Kallenkuja 3, 55100 Imatra ti 20.5 klo 19.00
Ohjaus, dramatisointi, valo- ja äänisuunnittelu: Kamran Shahmardan,                            Skenografia ja videot: Pekka Kettunen                                                                                                   Roolissa: Jarno Kolehmaninen                                                                                                                        Kuvar: Ari Nakari
Näytelmä on suomenkielinen
Kesto 1 h 30 min
Liput 20/17/12€  Osta lippu Lippupalvelu.fi

Sosiaalinen tragikomedia Mielipuolen päiväkirja tuotetaan yhteistyössä Lappeenrannan kaupunginteatterin kanssa. 

Ei ole johtajan vertaista ihmistä! Valtion mies!

Gogolin kirjoittamassa ja Kamran Shahmardanin dramatisoimassa näytelmässä Mielipuolen päiväkirja tutkitaan pienen virkamiehen sisäistä maailmaa. Hän ihailee johtajaansa ja johtajansa suurenmoisuutta.   ”Ei ole johtajan vertaista ihmistä! Valtion mies! ”. Samalla hän halveksii lempeitä ihmisiä, jotka ovat ammattinimikkeeltään ja asemaltaan hänen alapuolellaan.  Hän pelkää sairaalloisesti ulkomaalaisia ja avaruusolentoja. Sankarimme on käytännössä yhteiskuntamme peili, joka elää keltaisen lehdistön ja television välittämien tietojen varassa.

Hän on varma, että häntä odottaa loistava ura –  ja jos Jumala suo, vielä enemmän. Pienelle itsekkäälle haavoittuneelle ihmiselle kehittyy sairaalloinen ylpeys. Hän halveksii ja kadehtii niitä, jotka ovat ylempänä. Halu olla niiden kaltainen voimistuu platoniseksi rakkaudeksi johtajan tyttäreen.  Sankarin sairaalloinen alemmuudentunne johtaa täydelliseen sisäiseen häiriöön ja hulluuteen. Hänestä tulee oman persoonallisuuden jakautumisen uhri, mies, jonka elämä muuttuu maaniseksi unelmaksi tulla niiden kaltaiseksi, joilla on ansaitsemattomia etuoikeuksia, ja joka lähettää palavaa myrkkyä niille, jotka nöyryyttävät häntä.

Näytelmää on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Liput 20/15/12€. Osta lippu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *