2007-03-26, Helsinki, Eduskunta

Sinikka Hurskainen

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali on tarjonnut kymmenen vuotta korkeatasoista kansainvälistä teatteria Imatralla kulttuurikeskuksessa, kävelykadulla, kouluissa, ravintoloissa ja teatterilla. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali on valloittanut jokaisen kävijän kerta kerran jälkeen. Teatteriryhmien määrä on vuosittain kasvanut samoin kuin myös kävijämäärät esityksissä.

Mustan ja Valkoisen Teatterin juuret juontavat Katrin ja Kamranin visioon, haluun tarjota ihmisille monipuolista, korkeatasoista ja kansainvälistä teatteria.

Jotta tapahtuma kantaa, tarvitaan hyvä idea ja ihmiset, jotka uskovat ajatukseen ja ovat valmiita uhrauksiin. Aluksi festivaali oli pääosin nukketeatteria sekä lapsille, että aikuisille.

Vuosien myötä tarjonta on laajentunut ja yhä useammasta maasta on esiintyjäryhmiä festivaaleilla. Tänä vuonna saamme nauttia kahdenkymmenenyhden ryhmän esityksistä 18.-25.5, esityksiä on myös Lappeenrannassa.

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali on pohjautunut pääasiassa vapaaehtoistyöhön, innokkaiden teatterin tukijoiden apuun.

Festivaali on kasvanut ja kehittynyt korkeatasoiseksi tapahtumaksi, joka on ansainnut paikkansa Imatralla. Näin ollen sen jatkuvuus tulee turvata myös taloudellisesti.

Onnea 10-vuotiaalle festivaalille.

Sinikka Hurskainen                                                                                                                                                   festivaalin suojelija